Blog > Komentarze do wpisu
Pieczeń z mięsa mielonego

Pieczeń

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • pieprz,chili,sól

Pieczarki pokroić na półplasterki i razem z posiekaną cebulą przesmażyć na łyżce masła.

Przyprawić solą i pieprzem.

Do mięsa mielonego dodać jajka,posiekaną natkę ,paprykę pokrojoną w drobną kostkę oraz bułkę tartą.

Przyprawić do smaku chili,pieprzem i solą.

Wyrobić na jednolitą masę.

Na arkuszu folii aluminiowej rozłożyć masę mięsną ,formując prostokąt na grubość ok.1 cm.

Na to rozłożyć przestudzone pieczarki.

Przy pomocy folii zwinąć w roladę,zasklepiając końce.

Pieczeń przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego,przykryć folią aluminiową i wstawić na 1,2 godz do gorącego piekarnika.

Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię aby pieczeń mogła się przyrumienić.


Pieczeń dobrze smakuje z sosem grzybowym.

piątek, 07 stycznia 2011, chimera86
Tagi: klops

Polecane wpisy